Άποψη…

Η εξωτερική πολιτική της χώρας, δεν μπορεί να παραμένει έρμαιο και αθροιστικό υπόλοιπο αβελτηρίας, ανικανότητας και εσωτερικής κόντρας Τσίπρα – Κοτζιά.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, πριν βρεθεί η χώρα σε περαιτέρω επικίνδυνες ατραπούς.

Η πολιτική «ελαφρότητα» κάποιων, δεν επιτρέπεται να μας «νανουρίζει». Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να ξεπεράσει το έλλειμμα πραγματικών ηγετών που την ταλανίζει εδώ και χρόνια και να δώσει ένα σκληρό μάθημα στην τουρκική προκλητικότητα.

Τα ελληνικά σύνορα, αποτελούν Ευρωπαϊκά σύνορα, είτε αυτό αφορά σε θέματα εδαφικά, είτε σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Εξάλλου, με μια οικονομία παραπαίουσα, η Τουρκία έχει ανάγκη την Ε.Ε, πολύ περισσότερο απ ό,τι θέλει να παρουσιάζει, καθώς οι συναλλαγές μεταξύ τους, αποτελούν τον μεγαλύτερο όγκο των οικονομικών πράξεών της.

Βέβαια, κάθε χώρα, λογικό είναι να εξυπηρετεί αυστηρά και πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα. Τα δικά μας συμφέροντα, θα πρέπει να αρχίσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εξυπηρετούνται απο εμάς τους ίδιους.

Ας πάψουμε να επαφιόμαστε στην καλή θέληση των οποιονδήποτε άλλων. Ας σταματήσουν και οι ανούσιες, συμβολικού τύπου δηλώσεις και κινήσεις. Μιλάμε για τη χώρα και τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά.

Και κάτι τελευταίο: Μια Τουρκία με τέτοια ρητορική και νοοτροπία, δεν έχει απολύτως καμία θέση στην Ευρώπη. Καλή σας ημέρα.

Γιώργος Μαρακάκης Οδοντίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here