Χανιά | Σύσκεψη για το στεγαστικό των φοιτητών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την εξεύρεση λύσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης.

Το παρόν έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο Δήμαρχος Τάσος Βαμβουκας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και ήταν η συνέχειά του προχθεσινού δημ. Συμβούλιου όπου οι φοιτητές γνωστοποίησαν το πρόβλημα τους.

Όσοι έχουν δικαίωμα δωρεάν στέγασης θα μείνουν σε καταλύματα μέχρι τις 30 Ιουνίου, άμεσα.

Στην πλειοψηφία τους οι επικεφαλής σημείωσαν ότι η λύση αυτή είναι προσωρινή αλλά τουλάχιστον δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές που δεν έχουν που να μείνουν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Το πρόβλημα προέκυψε, όπως τόνισαν, από την μνημονιακη πολιτική που έχει οδηγήσει τους πολίτες στην εκμίσθωση των ακινήτων τους σε τουρίστες.

Παράλληλα ζήτησαν την αξιοποίηση των δημόσιων κτηρίων που είναι σε αχρηστία.

Αν δε βρεθεί λύση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου με την υπογραφή σύμβασης με συγκεκριμένη επιχείρηση τότε ο Δήμος θα απευθυνθεί σε όλους τους ξενοδόχους ώστε να διαθέσουν καταλύματα.

Οι φοιτητές που μπορεί το ΤΕΙ να τους πληρώσει την στέγαση τους είναι 16, αλλά ο αριθμός αυτών που ψάχνουν για ένα σπίτι είναι πολύ μεγαλύτερος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here