Κρήτη | Ημερίδα για την ψυχική υγεία

Η 10η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από το 1944 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία στο χώρο της εργασίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα της ψυχικής υγείας, . η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Στρατηγικοί Σχεδιασμοί – Δεδομένα – Προβληματισμοί & Προτάσεις στην Κοινότητα», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09:00 στη Δημοτική Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω).

Η ανάγκη επανεκκίνησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών και με όρους ανθρωποκεντρικής φροντίδας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η Ημερίδα θα κινηθεί σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό για την ψυχική υγεία, με κεντρικό ομιλητή τον  ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο  δεύτερος θεματικός άξονα, που   αποτελεί το αμιγώς  επιστημονικό  σκέλος της ημερίδας, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για  τις πρόσφατες εξελίξεις σε καίρια ψυχιατρικά ζητήματα  όπως η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, η κοινωνική εργασία κ.α. από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here