Η μετεφηβική ηλικία μετέτρεψε τα ισόβια σε 25ετή κάθειρξη-Δηλώσεις των δικηγόρων

Στο τέλος της έφτασε η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη, μετά το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί στα Ανώγεια τον περασμένο Απρίλιο.

Η δικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ μετά από τέσσερις σχεδόν ώρες συνεδρίασης και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ανακοίνωσε την ενοχή του γιου και του πατέρα για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη.

Ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αδερφών Στρατάκη, επίσης ένοχος για οπλοφορία, οπλοχρησία. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση  37 έτη με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη.

Ωστόσο τα ισόβια «έσπασαν» για τον 21χρονο καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο πατέρας του βασικού κατηγορούμενου κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία καθώς και για απλή συνέργεια στις απόπειρες σε βάρος των αδερφών Στρατάκη. Στον πατέρα η συνολική ποινή κατά συγχώνευση είναι 27 έτη και εκτιτέα είναι επίσης τα 25.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας οι ισχυρισμοι περί άμυνας και βρασμού ψυχικής ορμής.

Επίσης, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε και ένας αδερφός του θύματος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχο και τον πατέρα του θύματος για παράνομη οπλοφορία.

Οι ποινές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συγγενών του θύματος και κυρίως της μάνας του άτυχου Μανώλη Στρατάκη

Δείτε τις δηλώσεις των δικηγόρων υπεράσπισης που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση

Γιώργος Φραντζεσκάκης  

Γιώργος Περράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here