Ξεκίνησαν οι εργασίες του 3ου Πανευρωπαϊκού συνεδρίου οπωροκηπευτικών στα Χανιά

350 διακεκριμένοι ερευνητές από 51 χώρες συμμετέχουν στο 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οπωροκηπευτικών που ξεκίνησε τις εργασίες του σε ξενοδοχείο στο Πλατανιά Χανίων την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα.

Διοργανωτής είναι ο Δρ. Παναγιώτης Καλαϊτζής, Συντονιστής Σπουδών & Έρευνας στο ΜΑΙΧ σε συνεργασία με τον Δρ Γεώργιο Μαγγανάρη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

 

Ο κ. Καλαιτζής μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων τόνισε πως το συνέδριο αποτελεί την μεγαλύτερη συνάντηση ερευνητών και επιστημόνων στο τομέα των οπωροκηπευτικών στην Ευρώπη. Διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί από πανεπιστημιακά, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες τάσεις της έρευνας και τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών σε θέματα όπως η θρεπτική αξία των οπωροκηπευτικών και υγεία, ποιότητα αυθεντικότητα, ιχνηλασιμότητα και αλυσίδες διανομής καθώς και γενετικοί πόροι, βιοποικιλότητα και συστημικές προσεγγίσεις.

 

Επιπρόσθετα εργαλεία, τεχνολογίες, καινοτομίες και εφαρμογές καθώς και θέματα όπως τα φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά, το αστικό περιβάλλον και τοπίο.

 

Το συνέδριο είναι κλειστό και απευθύνεται σε ειδικούς του συγκεκριμένου ερευνητικού χώρου αλλά τα αποτελέσματά του είναι πολύ σημαντικά για την επιστήμη των οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here