Με 17 αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου το φιλικό για καλό σκοπό την Δευτέρα στην Ιεράπετρα

mpasinas-987

Με τη συμμετοχή σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έχουν αφήσει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο πραγματοποιείται την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου φιλικός αγώνας για την στήριξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ο.Φ.Ι, Ανδρέα Γιαννακουδάκη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τη Δευτέρα στις 16:00 το κοινό της Ιεράπετρας θα μπορεί να απολαύσει τον αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων του Π.Σ.Α.Π και της Μικτής Παλαιμάχων Λασιθίου στην οποία θα αγωνιστούν παίχτες που αγωνίστηκαν παλαιότερα σε σωματεία της Ιεράπετρας, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Ο προπονητής της ομάδας του Π.Σ.Α.Π. Μπάμπης Ζελενίτσας θα έχει μαζί του στην αποστολή, τους ποδοσφαιριστές Κώστα Χανιωτάκη, Βασίλη Παπαδόπουλο, Νίκο Γκουλή, Νίκο Γεωργέα, Πέτρο Μαρινάκη, Γιάννη Χατζηνικολάου, Σωτήρη Κυργιάκο, Αγγελο Μπασινά, Κώστα Κιάσο, Χρήστo Πολύζο, Κώστα Πούλιο, Nίκο Νιόπλια, Κώστα Κατσουράνη, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Φρατζέσκο, Νίκο Λυμπερόπουλο.

Τόσο ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Π, Κ. Πούλιος, όσο και ο προπονητής της ομάδας Χ. Ζελενίτσας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρόν στο Βουζουνεράκειο στάδιο για να δει την αναμέτρηση και να στηρίξει οικονομικά τον Α. Γιαννακουδάκη, τονίζοντας πως με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση που τους έγινε!

Τη Δευτέρα από το Δήμο Ιεράπετρας θα βραβευτούν επίσης οι ομάδες του Ο.Φ.Ι, Αναγέννησης, Α.Σ.Ι και Κουτσουρά για το τουρνουά που είχαν διοργανώσει για τον ίδιο σκοπό, ενώ ο Πέτρος Μαστοράκης από την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Π.Σ.Α.Π για το ενδιαφέρον που έδειξε για αυτόν τον καλό σκοπό.

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Χανιωτάκης Κωνσταντίνος

Μια ολόκληρη ζωή κάτω απ’ τα δοκάρια του ΟΦΗ πέρασε ο Κώστας Χανιωτάκης! Που ως παίκτης του ηρακλειώτικου σωματείου κέρδισε την αναγνώριση, παίζοντας και στην εθνική ομάδα!Ο 42χρονος σήμερα παλαίμαχος γκολκίπερ εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ από το καλοκαίρι του 2009, παραμένοντας έτσι στην οικογένεια της ομάδας που τον ανέδειξε. Προηγουμένως, είχε το ίδιο ακριβώς πόστο στο… συμπολίτη Εργοτέλη (από το 2006, όταν και αποσύρθηκε από τα γήπεδα)! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Κώστας Χανιωτάκης έχει δίπλωμα προπονητή UEFA A’.Από τις 12 Μαΐου 1985 και ως το 1998, βρισκόταν στο ρόστερ του ΟΦΗ υπερασπιζόμενος τα δοκάρια του. Με ένα μικρό διάλειμμα, βέβαια: την περίοδο 1986-88 αγωνίστηκε στον Ηρόδοτο. Δεν ανήκε δηλαδή στον ΟΦΗ όταν ο τελευταίος ύψωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδος του 1987, νικώντας στον τελικό τον Ηρακλή στα πέναλτυ. Με το που επέστρεψε όμως στους Ηρακλειώτες με περισσότερες παραστάσεις, ο Χανιωτάκης έγινε σταδιακά βασικός. Βοηθώντας τον ΟΦΗ να πραγματοποιήσει πολύ καλές πορείες στο πρωτάθλημα, κάποιες εκ των οποίων απέφεραν την ευρωπαϊκή έξοδο στο κρητικό σωματείο. Μάλιστα, όταν ο ΟΦΗ απέκλεισε διαδοχικά της Σλάβια Πράγας (των Μπέιμπλ, Κούκα, Σμίτσερ, Μπέργκερ, 1-1, 1-0) και Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0, 1-2) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1993/94, ο Χανιωτάκης ήταν βασικός, συμβάλλοντας στις μεγάλες αυτές επιτυχίες!!!

Τ0 1998, όταν αρκετοί Έλληνες παίκτες είχαν ήδη ξενιτευτεί, ο Κώστας Χανιωτάκης υπογράφει στην ολλανδική Βίτεσε Άρνεμ. Ξανάσμιξε έτσι με το Νίκο Μαχλά (συνυπήρχαν στον ΟΦΗ), που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ευρώπης (34 γκολ) εκείνη τη χρονιά με τη φανέλα των Ολλανδών.Η αγωνιστική απραξία όμως (μιας και τότε δέσποζε στην εστία της Βίτεσε ο Σάντερ Βέστερφελντ) ωθεί τον Κρητικό πορτιέρο να επαναπατριστεί, το 2000. Για χάρη του Πανηλειακού. Παίζει ένα χρόνο στους «ερυθρόλευκους» του Πύργου, και κατόπιν επιστρέφει στον ΟΦΗ για μια τριετία (συμπληρώνοντας πάνω από 250 συμμετοχές με τη φανέλα του). Ακολούθως, φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη (2004/05) και του ΑΠΟΕΛ (2005/06). Γύρισε έπειτα στους «κιτρινόμαυρους» του Ηρακλείου και ως παίκτης τους κρέμασε τα γάντια του (2006). Οι ικανότητες και οι εμφανίσεις του Κώστα Χανιωτάκη επιβραβεύτηκαν με την κλήση του στην εθνική μας ομάδα. Τη φανέλα της οποίας φόρεσε τέσσερις φορές. Έκανε το ντεμπούτο του σε ένα εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι εναντίον της Αλβανίας, στις 29 Ιανουαρίου 1992.

Γκουλής Νικόλαος
Από την ομάδα της πόλης του, την Λειβαδιά, ο Νίκος Γκουλής μεταπήδησε στον ΟΦΗ το 1984. Παρέμεινε βασικός στον ΟΦΗ για μια ολόκληρη δεκαετία έχοντας μεγάλη και καθοριστική συμβολή στην πορεία της ομάδας αγωνιζόμενος ως δεξί μπακ. Βασικός στον τελικό κυπέλλου το 1987 και συνολικά αγωνίστηκε σε 236 παιχνίδια με την φανέλα του ΟΦΗ. Επέστρεψε το 2015 σαν προπονητής.

Γεωργέας Νικόλαος (ΑΕΚ)

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μάνη Πλάτσας και το 1995 εντάχθηκε στην ομάδα της Καλαμάτας. Το 1996 δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα και την επόμενη περίοδο επέστρεψε στη μεσσηνιακή ομάδα όπου καθιερώθηκε ως βασικός. Στις αρχές του 2001, έπειτα από τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την ομάδα της Καλαμάτας πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε επί μία δωδεκαετία (μέχρι το 2012). Με τους «κιτρινόμαυρους» έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ελλάδας, (2001-02, 2010-11). Την περίοδο 2012-13 αγωνίστηκε για έναν χρόνο με τα χρώματα της Βέροιας, όμως το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην ΑΕΚ με σκοπό να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2015 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση,[3] αναλαμβάνοντας πόστο στις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Μαρινάκης Πέτρος (ΟΦΗ-Ολυμπιακός-Σεβίλλη)
Παίκτης γέννημα – θρέμμα από την ακαδημία του ΟΦΗ. Βρέθηκε στο ΒΑΚ από… νηπιακή ηλικία και τελικά έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας το 1988 σε ηλικία 20 χρόνων. Έκτοτε έγινε βασικός και από εκείνη την χρονιά μέχρι και το 1994 αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι της ταξιαρχίας του Γκέραρντ. Εκείνη την χρονιά πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου παρέμεινε όπου παρέμεινε για 2 χρόνια και στην συνέχεια μετακόμισε στην Ισπανία και την Σεβίλλη. Επέστρεψε στον ΟΦΗ το 1997 όπου και παρέμεινε μέχρι το 2000. Έφυγε για τον Εθνικό Αστέρα και επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα όπου ολοκληρώθηκε η θητεία του στην ομάδα το 2002

Κυργιάκος Σωτήριος

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια τοπική ομάδα των Τρικάλων, τη Θύελλα Μεγαλοχωρίου. Από τη θεσσαλική ομάδα αποχώρησε την περίοδο 1996-97 όταν και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, εντασσόμενος αρχικά στην ακαδημία του αθηναϊκού συλλόγου.Ακολούθησαν δύο χρονιές δανεισμού στον Άγιο Νικόλαο στη Β’ Εθνική για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και να παραμείνει, μέχρι τον Ιανουάριο του 2005, όταν και αποκτήθηκε από τους Ρέιντζερς Γλασκώβης. Την περίοδο 2006-07 αποχώρησε από τον σκωτσέζικο σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού για τα επόμενα 5 χρόνια, όμως έναν χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2009, ο Σωτήρης Κυργιάκος υπέγραψε στην αγγλική Λίβερπουλ, έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του έγινε στις 22/8/2011 η γερμανική ΦφΛ Βόλφσμπουργκ, από την οποία τον Φεβρουάριο του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στην αγγλική Σάντερλαντ. Την 1η Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την Σίδνεϊ Ολίμπικ, με την οποία είχε δύο συμμετοχές. Στις εθνικές ομάδες: Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2002 στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Σουηδίας, ενώ το πρώτο του τέρμα με τη γαλανόλευκη φανέλα το σημείωσε έναν χρόνο αργότερα εναντίον της Νορβηγίας.Παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στα προκριματικά του Euro 2004, δεν ήταν στην αποστολή που ταξίδεψε στα τελικά της διοργάνωσης στην Πορτογαλία, καθώς προερχόταν από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.Με το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετείχε ωστόσο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2005 της Γερμανίας, στο Euro 2008 που διεξήχθη σε Αυστρία και Ελβετία, καθώς και στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική.Τον Αύγουστο του 2010 ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα,στην οποία την περίοδο 2002-2010 κατέγραψε συνολικά 61 συμμετοχές, έχοντας επιτύχει και 4 τέρματα.
Μπασινάς Άγγελος
Ο Άγγελος Μπασινάς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και την περίοδο 1995-96 μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα των «πρασίνων». Τις τρεις πρώτες του χρονιές στην πρώτη ομάδα δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία, ήταν από τους λίγους της ηλικίας του όμως που δεν δόθηκαν δανεικοί σε κάποια μικρότερη ομάδα, δείγμα ότι είχε εκτιμηθεί το ταλέντο του.Την τέταρτη χρονιά του στον Παναθηναϊκό ο τότε προπονητής του, Βασίλης Δανιήλ, τον εμπιστεύθηκε δίνοντας του φανέλα βασικού. Από τότε και για όσο έμεινε στην αθηναϊκή ομάδα ήταν βασικότατο στέλεχος. Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά ως βασικός του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί και σε προκριματικό όμιλο του Champions League. Στη συνέχεια της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό έφθασε 4 φορές κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (1999-2000, 2001-02, 2002-03, 2004-05) ενώ την περίοδο 2003-04 κατέκτησε το νταμπλ.Με τους «πράσινους» πήρε μέρος και σε εξαιρετικές ευρωπαϊκές παρουσίες. Η αρχή έγινε την περίοδο 2000-01 όταν ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους 16 του Champions League, καθώς στον προκριματικό όμιλο απέκλεισε το Αμβούργο και τη Γιουβέντους του Ζινεντίν Ζιντάν. Μάλιστα στον τελευταίο και καθοριστικότερο αγώνα για την πρόκριση εναντίον της Γιουβέντους, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και στο οποίο οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της σπουδαίας αντιπάλου του με το επιβλητικό 3-1 σε μία βραδιά που ο Μπασινάς πραγματοποίησε την καλύτερη ίσως ευρωπαϊκή του εμφάνιση, σκοράροντας με πέναλτι στο 59′ και σφραγίζοντας στην ουσία την πρόκριση επί των Ιταλών.Την επόμενη χρονιά (2001-02) ο Άγγελος Μπασινάς κατάφερε να φτάσει με τον Παναθηναϊκό μέχρι τα προημιτελικά. Στον πρώτο προκριματικό όμιλο το «τριφύλλι» ξεπέρασε το εμπόδιο των Άρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα, ενώ στους «16» κληρώθηκε με Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Σπάρτα Πράγας και οι «πράσινοι», με τον Μπασινά βασικό τους στέλεχος, πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα των Ριβάλντο και Κλάιφερτ και παρότι ο Μπασινάς σκόραρε με πέναλτι στον πρώτο εντός έδρας αγώνα (1-0), στον επαναληπτικό ηττήθηκαν με 3-1 και αποκλείστηκαν. Την περίοδο 2002-03 στο κύπελλο UEFA ο Μπασινάς, που πλέον είχε καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, έφθασε έως τα προημιτελικά αποκλείοντας την τουρκική Φενερμπαχτσέ και τη βελγική Άντερλεχτ. Εναντίον της τουρκικής ομάδας σκόραρε με μακρινό σουτ στον πρώτο αγώνα της Πόλης (1-1) και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης που ήρθε με το επιβλητικό 4-1 στον επαναληπτικό της Αθήνας. Το 2005 αποκτήθηκε από την ισπανική Μαγιόρκα δοκιμάζοντας την τύχη του και εκτός συνόρων. Την περίοδο 2005-06 ήταν βασικός και από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στην πετυχημένη προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το καλοκαίρι του 2008 ο Άγγελος Μπασινάς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Στις 2 Φεβρουαρίου 2009 αποχώρησε, υπογράφοντας στην αγγλική Πόρτσμουθ, με την οποία αγωνίστηκε ως τον Μάιο του 2010 στην Πρέμιερ Λιγκ και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας 2010. Τον Αύγουστο του 2010 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Αρλ-Αβινιόν. Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 1999 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα με το Ελ Σαλβαδόρ (3-1). Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του με την Ελλάδα ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες. Στον εναρκτήριο αγώνα με τους διοργανωτές Πορτογάλους (2-1) σημείωσε με πέναλτι το δεύτερο τέρμα των Ελλήνων, ενώ στον τελικό και πάλι απέναντι στους Πορτογάλους (1-0), εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το νικητήριο τέρμα του Άγγελου Χαριστέα, σε έναν αγώνα που είχε εξαιρετική απόδοση περιορίζοντας αρκετά παίκτες όπως ο Ντέκο και ο Φίγκο. Αγωνίστηκε συνολικά σε 100 αγώνες, επίδοση που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές στην ιστορία της Ελλάδας. Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1998, εναντίον της Ισπανίας.
Κατσουράνης Κωνσταντίνος
Ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας στην Α΄ κατηγορία. Σε ηλικία 17 χρονών πήγε στην Παναχαϊκή, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής την περίοδο 1996-97.Την περίοδο 2002-03 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ κι ενώ στο τέλος του συμβολαίου του με την Παναχαϊκή, είχε διαπραγματευτεί με τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως επιτυχία. Ακολούθησαν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, οι οποίες επίσης δεν οδήγησαν πουθενά και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών.Στους «κιτρινόμαυρους» ο Κατσουράνης έγινε αμέσως αναπόσπαστο τμήμα της ομάδας. Η περίοδος 2004-05 ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα του στην ΑΕΚ καθώς με τα 12 τέρματα που σημείωσε, την οδήγησε σε μια σκληρή μάχη για τον τίτλο, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση.Την εποχή εκείνη η Βέρντερ Βρέμης εξέφρασε ισχυρό ενδιαφέρον για τον Έλληνα αμυντικό, αλλά ο Κατσουράνης μαζί με τον τότε πρόεδρο Ντέμη Νικολαΐδη αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά. Το 2005-06 οδήγησε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα και στην έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου. Τελικά, το καλοκαίρι του 2007 αποχώρησε από την ΑΕΚ και ακολούθησε τον Φερνάντο Σάντος στην Μπενφίκα,[2] έναντι αμοιβής 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, όπου και παρέμεινε τρία χρόνια.Τον Ιούνιο του 2009 επανήλθε στην Ελλάδα εντασσόμενος στο δυναμικό του Παναθηναϊκού,με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ. Στις 3 Οκτωβρίου 2012 λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όπου παρέμεινε 1,5 χρόνο έχοντας συνολικά 48 συμμετοχές και 6 τέρματα στο πρωτάθλημα. Την 1η Οκτωβρίου 2014 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ινδική Πούνε Σίτι, όντας ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας, έπειτα από τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Ατρόμητο Αθηνών, όπου υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας, με την ολοκλήρωση του οποίου αποχώρησε από τον σύλλογο.Τον Σεπτέμβριο του 2015 ήρθε σε συμφωνία με την αυστραλιανή Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ για να λάβει μέρος σε έναν αγώνα για τον θεσμό του Κυπέλλου. Στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον αυστραλιανό σύλλογο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Στην Εθνική Ελλάδας:Ο Κατσουράνης με την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2013, σε εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Αυστρίας Ο Κατσουράνης ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στον θρίαμβο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, συμμετέχοντας και στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα. Εν συνεχεία πήρε μέρος στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2006, κατά τους οποίους σημείωσε το πρώτο του τέρμα, στον αγώνα εναντίον του Καζακστάν. Έχει λάβει επίσης μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, στο Μουντιάλ του 2010 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, αγωνιζόμενος ως βασικός σε όλους τους αγώνες των τελικών φάσεων. Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, αγωνιζόμενος τρεις φορές. Έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη» μετά τους Γιώργο Καραγκούνη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Άγγελο Μπασινά, ενώ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα με 116.
Φραντζέσκος Κωνσταντίνος
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ερασιτεχνική ομάδα Γ.Σ. Αετός Καλλιθέας και συνέχισε στη Βουλιαγμένη. Το 1990 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε αμέσως στην Α’ εθνική. Μάλιστα στην πρώτη κιόλας χρονιά του κατέκτησε το νταμπλ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 2½ χρόνια στον ΟΦΗ και για 3½ στον ΠΑΟΚ, όπου αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς της ομάδας, τη μεγαλύτερη ίσως αποδοχή που δέχθηκε από όσες ομάδες αγωνίστηκε. Προς το τέλος της καριέρας του άλλαζε διαδοχικά ομάδες (Καλαμάτα, Ιωνικός Νικαίας, Άρης Θεσσαλονίκης, Προοδευτική), ενώ αγωνίστηκε και στο Κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας. Με την Προοδευτική αγωνίστηκε την περίοδο 2004–05 και στη Β’ εθνική, για μοναδική φορά στην καριέρα του. Συνοπτικά σε 343 αγώνες του στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε 116 γκολ, ενώ αντίστοιχα στην Α’ εθνική της Κύπρου πέτυχε 14 γκολ σε 20 αγώνες. Επίσης αγωνίστηκε και σε αγώνες κυπέλλου με όλες τις ομάδες του, αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (11 αγώνες χωρίς γκολ), τον ΟΦΗ (5 αγώνες, 3 γκολ) τον ΠΑΟΚ (12 αγώνες, 6 γκολ) και τον Άρη (4 αγώνες χωρίς γκολ). Στην καριέρα του κατέκτησε τέσσερις τίτλους, όλους με τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα του 1991 και 3 κύπελλα (1991, 1993, 1994). Στην Εθνική Ελλάδας:Με την Ελλάδα αγωνίστηκε σε 38 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ. Η πρώτη του συμμετοχή έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1992 σ’ έναν φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο (2–3) που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο, με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια. Η τελευταία του συμμετοχή έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2000, πάλι σε φιλικό αγώνα, με αντίπαλο την Αυστρία (4–1) που είχε γίνει στην Καλαμάτα, με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ. Εκτελέσεις φάουλ: Ο Κώστας Φραντζέσκος υπήρξε ρέκορντμαν στις εκτελέσεις φάουλ στην Ελλάδα, εκτελώντας πάντα με το αριστερό πόδι που ήταν και το καλό του, γεγονός για το οποίο του αποδόθηκε το προσωνύμιο μίστερ φάουλ. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να πετύχει χατ τρικ (τρία γκολ στον ίδιο αγώνα) από τρεις εκτελέσεις φάουλ. Συνέβη σε αγώνα ΠΑΟΚ – Καστοριά 6–0 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 1996–97. Αντίθετα δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις εκτελέσεις πέναλτι.Καριέρα προπονητή – τεχνικού διευθυντή: Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο από άλλες θέσεις. Την περίοδο 2007–08 διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του Ηλυσιακού, αλλά και υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας προς το τέλος του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής.

Λυμπερόπουλος Νικόλαος
Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εράνη Φιλιατρών με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική, όπου πήρε το πρωτάθλημα του ομίλου και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Καλαμάτα, με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική.Παράλληλα, αγωνιζόταν στις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων και κίνησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο μεταγράφηκε το 1997 και αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για επτά χρόνια στην Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Το 2004 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΑΕΚ.Το 2003 (με τον Παναθηναϊκό) και το 2007 (με την ΑΕΚ) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στις 13 Ιουλίου του 2008 ανακοινώθηκε ότι ο Λυμπερόπουλος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Στην πρώτη του περίοδο εκεί αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 τέρματα στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο Γερμανίας. Στις 2 Ιουνίου 2010 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ακόμη μία περίοδο, μέχρι το 2012, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Στις εθνικές ομάδες: Στις 24 Ιανουαρίου 1996 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον του Ισραήλ (2-1), ενώ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στις 15 Οκτωβρίου 1998 απέναντι στη Γεωργία (3-0). Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ για το Euro 2004, o ρόλος του ήταν καθοριστικός στην πορεία της Ελλάδας προς το Euro 2008, καθώς στην προκριματική φάση σημείωσε καθοριστικά τέρματα στους αγώνες εναντίον της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (3-2), της Μολδαβίας εντός (2-1) και εκτός έδρας (0-1), με αποτέλεσμα ο Γερμανός προπονητής να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την τελική φάση της διοργάνωσης, όπου αγωνίστηκε σε έναν αγώνα (εναντίον της Ρωσίας). Υπήρξε βασικό στέλεχος της Ελλάδας ως το 2009, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει. Τον Οκτώβριο του 2010 όμως επέστρεψε όταν κλήθηκε ξανά από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα των προημιτελικών του Euro 2012 εναντίον της Γερμανίας, ενώ το τελευταίο του τέρμα σημειώθηκε σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Ουγγαρία. Με την Ελλάδα πέτυχε 13 τέρματα σε 76 συνολικά εμφανίσεις, καταλαμβάνοντας έτσι τη δέκατη θέση στον σχετικό πίνακα με τους σκόρερ όλων των εποχών. Υπήρξε βασικό στέλεχος και της Εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1998, εναντίον της Ισπανίας. Το 1997 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1997 με την Εθνική Ενόπλων στην Τεχεράνη πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα του τελικού, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας.
Κιάσος Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Κιάσσος (γεν. στις 13 Δεκεμβρίου 1975 στα Χανιά) είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής, που έχει ύψος 1.70 μ. και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Κατά καιρούς έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ για μια σεζόν έπαιξε στην Ισπανία. Το 1999 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος της σεζόν 2009-2010 είχε παίξει σε 353 ματς πρωταθλήματος και είχε πετύχει 31 γκολ.

Χατζηνικολάου Ιωάννης
Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη Θεσσαλονίκης και του Ιωνικού Νίκαιας, με τα χρώματα των οποίων αγωνίστηκε επί σειρά ετών (1984-1996) στην Α΄ Εθνική, έχοντας λάβει μέρος σε 167 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος. Υπήρξε επίσης τα έτη 1997-2000, ποδοσφαιριστής του Αγίου Νικολάου (από όπου ξεκίνησε και τη σταδιοδρομία του ως προπονητής) και του Πανσερραϊκού (2001). Ήταν μέλος της εθνικής Ελπίδων, η οποία το 1988 αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων, εναντίον της Γαλλίας. Προπονητική καριέρα: Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας άσκησε την προπονητική. Εργάστηκε κατά σειρά σε Άγιο Νικόλαο (2001-2003), ΟΦΗ (2004 και 2010), Ιωνικό Νίκαιας (2007), Αιγάλεω (2008 και 2010), Πλατανιά Χανίων (2012), Ηρακλή (2013), Άρη Θεσσαλονίκης (2013) και Πανθρακικό (2016).

Ζελενίτσας Χαράλαμπος
O Χαράλαμπος Ζελενίτσας είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν καθηγητής Φυσικής Αγωγής και κάτοχος MSC Sport Management. Έχει διατελέσει προπονητής U 17 στην Εθνική Ομάδα, καθώς και Διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι κάτοχος του UEFA Pro License και εκπαιδευτής ποδοσφαίρου σχολών της ΕΠΟ. Είναι διδακτορικός Φοιτητής στο πρόγραμμα «Βιολογία της Ασκησης» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νιόμπλιας Νίκος
Ο Νίκος Νιόπλιας (Γαλατινή Κοζάνης, 17 Ιανουαρίου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μέσου. Ως παίκτης κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα (με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ), ενώ ως προπονητής κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2009-10. Σε συλλογικό επίπεδο: Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Γαλατινή το 1981 και την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στον ΟΦΗ με τον οποίο έγινε διεθνής και αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας. Κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας (1986-87) και αγωνίστηκε σε έναν ακόμα τελικό κυπέλλου (1989-90), ενώ το 1986 τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Το 1993 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό όπου γνώρισε την απόλυτη καταξίωση σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1994-95 και 1995-96) και δύο κύπελλα (1993-94 και 1994-95), ενώ ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League την περίοδο 1995-96. Το 1996 επέστρεψε στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε έως το 2002 έχοντας αξιόλογη παρουσία. Από το καλοκαίρι του 2002 έως το 2004 αγωνίστηκε στη Χαλκηδόνα όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετρώντας συνολικά 509 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, επίδοση η οποία τον φέρνει στη 2η θέση της σχετικής λίστας και πετυχαίνοντας 70 τέρματα. Εθνικές Ομάδες: Με την Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 17/02/88, στον φιλικό εντός έδρας αγώνα εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας (3-2), όταν υπό τις οδηγίες του Μίλτου Παπαποστόλου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Σάββα Κωφίδη και έως το 1995 αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της. Σε 44 συνολικά αγώνες σημείωσε 1 γκολ. Συνέβαλε στη μεγάλη πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994, όπου και συμμετείχε στην τελική φάση της διοργάνωσης στα γήπεδα των ΗΠΑ, αγωνιζόμενος και στους τρεις αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα. Επίσης, υπήρξε βασικό μέλος των εθνικών ομάδων Ελπίδων (ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που το 1988 αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων, εναντίον της Γαλλίας) και Νέων, με τις οποίες αγωνίστηκε στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Προπονητική καριέρα: Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ακολούθησε την προπονητική και ανέλαβε την εθνική Νέων (Κ-19), την οποία οδήγησε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων της Αυστρίας το 2007. Στη συνέχεια ανέλαβε την εθνική Ελπίδων καθώς οι αθλητές που καθοδηγούσε προβιβάστηκαν σε αυτή. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2009 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψή του στη θέση του Χενκ Τεν Κάτε. Βοηθός του στον Παναθηναϊκό ήταν ο παλιός του συμπαίκτης στην ομάδα, Κριστόφ Βαζέχα. Μαζί κατέκτησαν το νταμπλ την περίοδο 2009-10 (το πρωτάθλημα του 2010 είναι το τελευταίο του συλλόγου μέχρι σήμερα). Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε την εθνική ομάδα της Κύπρου, θέση από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στον Ατρόμητο Αθηνών, αποχώρησε όμως με τη λήξη της περιόδου. Τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.

Πούλιος Κωνσταντίνος
Γεννημένος το 1973, ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος το 1992 στον Αθηναϊκό και μέχρι το 2011 που κρέμασε τα παπούτσια του με τη φανέλα της Προοδευτικής είχε αγωνιστεί 398 φορές πετυχαίνοντας 12 γκολ. Οι ομάδες που αγωνίστηκε: Χαραυγιακός, Βαρβασιακός, Κέρκυρα, Αιγάλεω, Παναιγιάλειος, Μαρκό, Ατρόμητος Αθηνών, Ηλυσιακός, Λήλας Βασιλικού, Βύζας Μεγάρων, Κεραυνός Κερατέας, Αγιος Δημήτριος, Γλυφάδα ΑΟ, Προοδευτική.

radiolasithi.gr

0 Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Top