Υλικά
Για το ρολό ζητάμε από τον κρεοπώλη να ετοιμάσει 2 kg. Από χοιρινό μπούτι σε ρολό με δίχτυ και να το γεμίσει με 3 φέτες ζαμπόν και 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 kg ρολό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. Ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τη μουστάρδα το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι.
Αλείφουμε το κρέας με το μίγμα με ένα πινέλο .
Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρασί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160ο για 2,5 ώρες . Κατά διαστήματα αλείφουμε με το μίγμα.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα το ρολό. Το ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο στους 200ο για 15-20 λεπτά να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει, βγάνουμε το δίχτυ και κόβουμε σε φέτες.
Το ρολό κόβεται σε ομοιόμορφες φέτες όταν έχει κρυώσει.
nostimesyntages.gr