Χοιρινό ρολό γεμιστό με πιπεριά και ζαμπόν

Υλικά

Για το ρολό ζητάμε από τον κρεοπώλη να ετοιμάσει 2 kg. Από χοιρινό μπούτι σε ρολό με δίχτυ και να το γεμίσει με 3 φέτες ζαμπόν και 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

2 kg ρολό

1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

1 κ.σ. δεντρολίβανο

1 κ.σ. μουστάρδα

½ φλ. Ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τη μουστάρδα το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι.

Αλείφουμε το κρέας με το μίγμα με ένα πινέλο .

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρασί.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160ο για 2,5 ώρες . Κατά διαστήματα αλείφουμε με το μίγμα.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα το ρολό. Το ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο στους 200ο για 15-20 λεπτά να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει, βγάνουμε το δίχτυ και κόβουμε σε φέτες.

Το ρολό κόβεται σε ομοιόμορφες φέτες όταν έχει κρυώσει.

nostimesyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here