Το ΔΙΕΚ Αποκορώνου, στο χώρο στέγασης του στον Καβρό, διοργανώνει Εσπερίδα της Ειδικότητας Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος με θέμα:
Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων
( Οικοτεχνία )
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5/2017)
17.30 | Προσέλευση |
18.00 – 18.15 | Έναρξη – Χαιρετισμοί
|
18.15- 18.45 | Ο ρόλος της Αιγο- προβατοτροφίας και των προϊόντων της στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης.
Στεφανάκης Αλέξανδρος, Δρ. Κτηνίατρος, |
18.45 - 19.00 | Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας
Σωμαράς Ζαχαρίας, Κτηνίατρος Msc, Προϊστάμενος Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης |
19.00 - 19.15 | Υγειονομικές απαιτήσεις, και προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος.
Κουκογιάννης Γεώργιος, Χημικός με προϋπηρεσία σε βιομηχανία γάλακτος, Επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Εκπαιδευτής ΙΕΚ
|
19.15 - 19.30 | Εκκίνηση επιχείρησης από Νέους Γεωργούς
Καλλιβρετάκη Δήμητρα , Οικονομολόγος, Διευθύντρια ΙΕΚ Αποκορώνου |
19.30 - 20.00 | Η συμβολή του ΔΙΕΚ-Τμήμα Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας στην εκπαίδευση στελεχών Τυροκομίας
Αντωναράκης Γεώργιος, Τεχνολόγος Τροφίμων Μsc, Εκπαιδευτής ΙΕΚ
|
20.00 - 20.15
|
Παρουσίαση τυροκομικών προϊόντων από τους σπουδαστές του ΙΕΚ- Γευστική Δοκιμή,
Συζήτηση – Ερωτήσεις |