Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 7-8 κουτ. σούπας λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 ρολά φιδέ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ανοίγουμε τα φιλέτα στη μέση, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε κι απ’ τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το νερό και 5 κουτ. σούπας κρασί. Το γυρίζουμε στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει κι απ’ τις δύο πλευρές. Αν εξατμίζονται τα υγρά, προσθέτουμε, μέχρι να ψηθεί. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο κρασί και λίγο αλάτι.
- Όταν προστεθεί η κρέμα γάλακτος, γυρίζουμε συνέχεια το φιλέτο στο τηγάνι, για να μην κολλήσει. Όταν αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.
- Για το ρύζι, βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το φιδέ σπασμένο, για να καβουρδιστεί. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό, το ζωμό και αλάτι. Τέλος, το αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει το νερό.
sintagespareas