ΚΟΥΖΙΝΑ | Κρύο καιρός για… σούπα!

 

Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και για αποτοξίνωση από τα βαριά φαγητά, μια χορτόσουπα βελουτέ με λαχανικά είναι όσο ενδιαφέρουσα και light ακούγεται!

ΥΛΙΚΑ

7 μικρές πατάτες 6 ντομάτες μέτριες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3 κουταλιές της σούπας Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Χωριό χυμός από 2 λεμόνια 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά) 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  4. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  5. Πλένουμε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.
  6. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  7. Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  9. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
  10. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  11. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα και λίγα κρουτόν, εκτός κι αν κάνουμε δίαιτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here