Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους αμπελώνες, αλλά και στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης του κρασιού και να δοκιμάσουν τις τοπικές και όχι μόνο ποικιλίες των κρασιών του Νομού Χανίων.
Τη δράση διοργανώνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.
Ένα από τα πολλά Οινοποιεία που συμμετέχει στην εκδήλωση είναι και αυτό της οικογένειας Λουπάκη.
To Οινοποιείο Λουπάκη
Κτήμα και οινοποιείο Λουπάκη. Στις Καρές Κισσάμου του Δήμου Πλατανιά μία πολύ ενδιαφέρουσα οικογενειακή επιχείρηση. Ο Μιλτιάδης Λουπάκης που μαζί με την αδελφή του Ασπασία έχουν αναλάβει τα ηνία του οινοποιείου της οικογένειας. Σε έναν πολύ ευλογημένο τόπο. Να νιώθεις την απλάδα του τόπου με το μάτι και την αναπνοή σου και να μονολογείς. «Να, αυτό είναι …απλοχωριά, το αντίθετο, δηλαδή, της… στεναχώριας». Κληρονομημένο μεράκι, επιστημονική γνώση, αγαπητική σχέση με το σταφύλι, επιχειρηματική εντιμότητα και συνειδητή απροθυμία γιγαντισμού είναι τα …εργαλεία της οικογένειας Λουπάκη με τα οποία παράγει εξαιρετικής ποιότητας οίνο: Καμπερνέ(τ), κοτσιφάλι και βηλάνα.