ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Υμνεί το Minoa Palace και τον Χανιώτη chef Γιάννη Τσιβουράκη μέσα από τη σελίδα της!

Minoa Palace Resort… ο γαστρονομικός παράδεισος των Χανίων

Το ξενοδοχείο Minoa Palace Resort χτίστηκε το 2002 από την οικογένεια Μαθιουλάκη με σκοπό να προσφέρει στους ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.. Σήμερα, καλύπτοντας έκταση 35000 τετραγωνικών μέτρων στον Πλατανιά Χανίων, έχει εδραιωθεί ως ο ιδανικός προορισμός στον νομό, με τα πολυτελή δωμάτια και τις σουίτες του, που παρέχουν υψηλή ποιότητα διαμονής, άριστο και φιλικό σέρβις, αλλά γαστριμαργικούς θησαυρούς που δημιουργεί και εξελίσσει ο executive chef των 4 εστιατορίων του ξενοδοχείου, Γιάννης Τσιβουράκης με την ομάδα του.
Στη φιλοσοφία του το ξενοδοχείο θέλοντας να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στον επισκέπτη του, πέρα από τα δεδομένα του ήλιου και της θάλασσας, αποφάσισε να δώσει ένα τοπικό γαστρονομικό στίγμα στην καθημερινότητα του, εντάσσοντας στοιχεία σε όλα τα επιμέρους τμήματα του.
Το παραδοσιακό Καφενείο που βρίσκεται μέσα στους καταπράσινους κήπους και τις κληματαριές του ξενοδοχείου, δημιουργήθηκε με σκοπό ο επισκέπτης να ζήσει την αυθεντική εμπειρία της παραδοσιακής διασκέδασης των ντόπιων, όπως έχει διαμορφωθεί με την πάροδο των αιώνων στα χωριά της υπαίθρου και της ενδοχώρας. Στον χώρο προσφέρονται μόνο Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα όπως Σφακιανές πίτες, μαραθόπιτες, υπέροχα γλυκά κουταλιού, Κρητικές μπύρες & τσικουδιά και μυρωδάτος ελληνικός καφές.
Στον ίδιο χώρο, κάθε εβδομάδα, ο ίδιος ο Chef παραδίδει μαθήματα μαγειρικής παρουσιάζοντας στους επισκέπτες Κρητικές παραδοσιακές συνταγές και τον τρόπο παρασκευής τους. Στόχος είναι να διαφημιστεί η Κρητική κουζίνα προς τα έξω, καθώς γίνεται μία σημαντική αναφορά στα τοπικά προϊόντα και τον τρόπο χρήσης τους.
Στην νότια πλευρά του ξενοδοχείου από την άνοιξη του 2013, το ξενοδοχείο καλλιεργεί τα δικά του κηπευτικά και βότανα. Στον πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων BIOHELLAS οργανικό βιολογικό κήπο, τα προϊόντα που καλλιεργούνται προμηθεύουν τα a la carte εστιατόρια του ξενοδοχείου, «Galazio» και «Thalassa». Ο χώρος είναι επισκέψιμος για τους πελάτες, όπου μπορούν να τον επισκεφτούν με ξεναγό τον ίδιο τον κηπουρό-δημιουργό του.
Παράλληλα με αυτά, στα εστιατόρια του ξενοδοχείου είναι εμφανής η διάθεση προβολής της Κρητικής, αλλά και Ελληνικής παράδοσης. Στο εστιατόριο Thalassa, ο πρωινός μπουφές έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι (στο μεγαλύτερο ποσοστό) κατά 90% καθαρά Ελληνικός, με Κρητικά κατά κύριο λόγο προϊόντα, καθώς και γνήσιες τοπικές παρασκευές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει πιστοποιηθεί με το «Ελληνικό Πρωινό», από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η διαφοροποίηση σε σχέση με το πρωινό του κεντρικού εστιατορίου Ελιά, εστιάζεται περισσότερο στα τυροκομικά προϊόντα (Κρητικά και Ελληνικά τυριά) στα αλλαντικά (σύγκλινο, καπνιστή πανσέτα, ντόπιο λουκάνικο χωριάτικο, πίτες και γλυκίσματα παραδοσιακού στυλ, ροφήματα από Κρητικά βότανα Ελληνικό καφέ κτλ), χωρίς όμως να λείπουν δημοφιλή Ευρωπαϊκά όπως τα croissants , παρασκευές με αυγά, pancakes. Στο ίδιο εστιατόριο, στον μεσημεριανό μπουφέ, αλλά και στο a la carte μενού, τα εδέσματα της Κρητικής Κουζίνας κατέχουν διακριτά μεγαλύτερο ποσοστό στο εδεσματολόγιο σε σχέση με τις υπόλοιπες γευστικές προτάσεις (τουλάχιστον 65% του μενού είναι Κρητικά πιάτα και το 35% ελληνικά και διεθνή πιάτα) και διέπονται από τις αρχές της Κρητικής Διατροφής με πολλά χόρτα, όσπρια, δημητριακά, λαχανικά εποχής και μαγειρευτά φαγητά.
Η προσωπικότητα του βραδινού, δημιουργικού, a la carte εστιατορίου Γαλάζιο, που έχει και αυτό με τη σειρά του πιστοποιηθεί με το Πρότυπο «BIO Kouzina», βασίζεται στην βαθιά πίστη στο αγνό Κρητικό μοντέλο διατροφής με δημιουργική διάθεση: Κρητικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά απο τον βιολογικό κήπο, χόρτα και μυρωδικά μαζεμένα με το χέρι, επιλεγμένο κρέας απο ελληνικές φάρμες, χειροποίητο ψωμί και άλλοι ελληνικοί γαστρονομικοί θησαυροί που συνδυάζονται δημιουργικά με άλλα σπάνια Ελληνικά προϊόντα με ονομασία Προέλευσης, όπως τον Βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης, το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, το Προσούτο Ευρυτανίας, τα τυριά μικρών παραγωγών από την Ελλάδα και φρέσκα ντόπια ψάρια. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο πραγματοποιούνται παράλληλα εβδομαδιαία, βραδιές οινογευσίας, παρουσιάζοντας 5 ετικέτες κάθε φορά προερχόμενες πάντα από τον Ελληνικό αμπελώνα .
Όλες οι παραπάνω γαστρονομικές προτάσεις, σε συνδυασμό με την μαγευτική θέα του απέραντου Κρητικού Πελάγους, αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης στο Spa & Wellness Center, καθιστούν το ΜΙΝΟΑ PALACE RESORT την ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here