Ο θάνατος του, σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους οικείους του αλλά και στους συναδέλφους του chef.
O Αντονι Μπουρντέν o «αλήτης της κατσαρόλας» όπως τον αποκαλούσαν, έδωσε τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο αφού κρεμάστηκε με τη ζώνη από το μπουρνούζι του.
Ο δημοφιλής (με γαλλική καταγωγή) Αμερικανός σεφ με την εκπομπή του «No reservetions» που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως έδωσε μία άλλη οπτική για το φαγητό και την κουλτούρα του κάθε λαού.
Σε ένα από τα πολλά ταξίδια του, ο Μπουρντέν βρέθηκε και στην Κρήτη.
Περιηγήθηκε στο νησί δοκίμασε το περίφημο οφτό (αντικριστό) αρνί στα Ανώγεια, πήγε για κυνήγι, ήπιε αρκετές ρακές ενώ στα Χανιά έκανε τη βόλτα του στο παλιό λιμάνι και στην Δημοτική Αγορά της πόλης.
Έφαγε χόρτα, αχινούς ενώ δοκίμασε και την περίφημη χανιώτικη μπουγάτσα μένοντας εντυπωσιασμένος από την διαδικασία της παρασκευής της.
Δείτε το βίντεο εδώ: