Σαλάτα παντζάρι με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί από τον Κρητικό σεφ Μιχάλη Κοκολογιαννάκη

Μία σαλάτα νόστιμη, μία σαλάτα δροσερή, μία σαλάτα υγιεινή… σερβίρει στους αναγνώστες του eparxies.gr ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Κοκολογιαννάκης, με βασικό συστατικό το παντζάρι.

Υλικά για 4 άτομα

900γρ. παντζάρι βρασμένο και κομμένο καρέ (τετραγωνάκια)

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

120γρ. κατσικίσιο τυρί

80γρ. καρύδια

10γρ. σουσάμι

100γρ. καρδιές από σπανάκι

Για το ντρέσινγκ:

150ml. ελαιόλαδο

50ml. Μαύρο βαλσάμικο

1 κ.γ. μέλι

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός του ελαιόλαδου και κατά τη διάρκεια που τα χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να «δέσει» το ντρέσινγκ. Αν δούμε ότι πήζει πολύ, μπορούμε να το αραιώσουμε με ελάχιστο κρύο νερό.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο και από πάνω τοποθετούμε όμορφα το κατσικίσιο τυρί και το σουσάμι, αφού το καβουρδίσουμε σε ένα τηγάνι.

Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο υγιεινά και τόσο γευστικά…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here