Σε κρητικό γλέντι μετατράπηκε το σεμινάριο μαγειρικής με τη Ντίνα Νικολάου.
Η γνωστή σεφ, φιλοξένησε καλούς φίλους και όχι μόνο και σε συνεργασία με το συνάδελφό της Γιάννη Τσιβουράκη, έφτιαξαν γευστικά πιάτα, με κρητικά προϊόντα από τον Μανώλη Κασσάκη.
Μπρουσκέτες με κρητικά χόρτα τσιγαριαστά, αυγό τηγανισμένο σε στάκα και λουκάνικο ξυδάτο, ήταν μερικά από τα πρώτα πιάτα, ενώ συνέχισαν με γεμιστές πατάτες με γραβιέρα Κρήτης και απάκι και μια σαλάτα με σταμναγκάθι, αβοκάντο και πανσέτα. Η τσικουδιά δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι και μάλιστα έρεε άφθονη.
Για το τέλος, η Λένα Ηγουμενάκη, αποκάλυψε τα μυστικά των παραδοσιακών «Ζαχαρωτών Μαντινάδων», ενώ έδωσε και όλες τις λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που διοργανώνει κάθε χρόνο, καταφέρνοντας να συσπειρώσει όλους τους συλλόγους της Κρήτης.