Τράπεζα Χανίων: Το Β’ Επιχειρηματικό πάρκο που «έρχεται» και η συνδρομή της στην τοπική οικονομία!

 

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, που τα τελευταία οκτώ χρόνια, άλλαξε άρδειν τον οικονομικό χάρτη της χώρας και έβαλε σε τιτάνια δοκιμασία τις αντοχές του Τραπεζικού Συστήματος, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, απέδειξε -πολλές φορές- πως βρίσκεται σε χέρια καλού «Καπετάνιου».

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η ταχύτατη εκτέλεση του έργου της κατασκευής του Β’ Επιχειρηματικού Πάρκου των Χανίων στην περιοχή της Μαλάξας. Ένα έργο που πέρασε κυριολεκτικά από συμπληγάδες και σαράντα κύματα, όχι απλά ξεκίνησε, αλλά εν μέσω κρίσης, η υλοποίηση του συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς κι εντός του εξ αρχής χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί για την αποπεράτωση του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Τράπεζα Χανίων:

 

Το 50% αγγίζει η πορεία των εργασιών του Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων, του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην Κρήτη, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2018. Παράλληλα στις μονάδες του Πάρκου θα μπορούσε να απορροφηθεί ένα ικανό εργατικό δυναμικό, ενώ από άποψη ενέργειας την περιοχή του Πάρκου διασχίζουν γραμμές υψηλής τάσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JESSICA κατά 4,7 εκατομμυρίων, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία. Το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών ανήκει στην Τράπεζα Χανίων που κατέχει το 40%, το Επιμελητήριο Χανίων έχει το 30% και ο ιδιώτης 30%. Το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, αποτελεί ένα χώρο κατάλληλο για ανάπτυξη καθώς βρίσκεται 13 χλμ. από την πόλη των Χανίων, που είναι και το κέντρο επιχειρηματικότητας της περιοχής και ο δεύτερος επιχειρηματικός πόλος της Κρήτης, πολύ κοντά στο λιμάνι της Σούδας και της Κισάμου, αλλά και στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης.

«Μια από τις λίγες δυνάμεις, που όχι μόνο «άντεξαν» τους κλυδωνισμούς της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης, αλλά και που κατάφεραν, με προσαρμογή στις επιταγές και τις ανάγκες που δημιούργησαν στην αγορά τα… νέα δεδομένα, να πορευτούν «αυτοδύναμες» ακουμπώντας στις «πλάτες» των δικών της επενδυτών»

ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Την ίδια ώρα που το νέο «Πάρκο» τρέχει, μια σειρά από άλλες πολύ σημαντικές δραστηριότητες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, αναπτύσσουν εξίσου μεγάλες ταχύτητες , καθιστώντας το Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, σε σημαντικότατο παράγοντα για την οικονομική ζωή του τόπου, παραμένοντας παράλληλα και μια από τις λίγες δυνάμεις, που όχι μόνο «άντεξαν» τους κλυδωνισμούς της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης, αλλά και που κατάφεραν, με προσαρμογή στις επιταγές και τις ανάγκες που δημιούργησαν στην αγορά τα… νέα δεδομένα, να πορευτούν «αυτοδύναμες» ακουμπώντας στις «πλάτες» των δικών της επενδυτών.

 

«Σήμερα, η αξία της μετοχής έχει ξεπεράσει τα 14 ευρώ, με τους ρυθμούς ανάπτυξης της τράπεζας, να δίνουν τη δυνατότητα για πρόβλεψη, ανόδου της τιμής στα 30 περίπου ευρώ μέσα στο επόμενο 20μηνο, συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών κινδύνων»

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, όταν κρίθηκε απαραίτητη, λόγω συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, η ανακεφαλαιοποίηση της, όχι μόνον κατάφερε να υπερκαλύψει το ποσόν, αλλά η διασφάλιση αυτού, έγινε εκ των έσω, παρά το γεγονός πως είχε εξευρεθεί θεσμικός επενδυτής, ο οποίος είχε έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας αλλά ουδέποτε τελικά χρειάστηκε η συμμετοχή του, για να διασφαλιστεί η κεφαλαιακή της επάρκεια.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός, ότι ελαίω «Τρόικας» ή… «Κουαρτέτου» η δημόσια εγγραφή για την αγορά μετοχών την Σ.Τ.Χ. είχε αφετηρία τα 5 ευρώ. Σήμερα, η αξία της μετοχής έχει ξεπεράσει τα 14 ευρώ, με τους ρυθμούς ανάπτυξης της τράπεζας, να δίνουν τη δυνατότητα για πρόβλεψη, ανόδου της τιμής στα 30 περίπου ευρώ μέσα στο επόμενο 20μηνο, συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών κινδύνων.

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, τα είκοσι και πλέον χρόνια που δραστηριοποιείται στα Ελληνικά τραπεζικά δρώμενα, στήριξε και στηρίχθηκε -κατά κύριο λόγο- στις Χανιώτικες επιχειρήσεις»

Ο «ΟΜΙΛΟΣ» ΚΑΙ Η… ΟΜΠΡΕΛΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, τα είκοσι και πλέον χρόνια που δραστηριοποιείται στα Ελληνικά τραπεζικά δρώμενα, στήριξε και στηρίχθηκε -κατά κύριο λόγο- στις Χανιώτικες επιχειρήσεις. Δημιούργησε έναν «Όμιλο», με ιστορικές επιχειρήσεις, όπως η ΑΒΕΑ, η ΒΙΟΧΥΜ, οι Κυλινδρόμυλοι Κρήτης και η Εταιρία Χιωτάκης, οι οποίες βρέθηκαν κάτω από τη σκέπη της. Έκτοτε, οι εταιρίες αυτές, λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας και όχι μόνο κατέστησαν βιώσιμες, κάτι που στο παρελθόν είχε τεθεί εν αμφιβόλω, αλλά κατάφεραν ν’ αναπτυχθούν και να προσαρμοστούν πλήρως στο νέο ανταγωνιστικό χάρτη της αγοράς, έγιναν εξωστρεφείς και τα προϊόντα τους κατέκτησαν τη δική τους θέση, στα ράφια όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Σε μια εποχή που οι δείκτες ανεργίας κατέρριπταν (κι εξακολουθούν να καταρρίπτουν) το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ, εκατοντάδες θέσεις εργασίας, διασφαλίστηκαν, με «εγγυητή» την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here