Κατιµέρια Σελίνου

ΥλικάΥλικά για τη ζύµη

1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι τσικουδιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι νερό
½ κιλό περίπου αλεύρι

Υλικά για τη γέµιση

1 πιάτο τυρί χωριάτικο ξυσµένο
3-4 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ζυµώνουµε µια ζύµη -µε τα υλικά για τη ζύµη – σφικτή. Ετοιµάζουµε και τη γέµιση µε το τυρί, τα αυγά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Ανοίγουµε µε τη ζύµη φύλλο και κόβουµε κοµµατάκια στρογγυλά, τα µισά σε µέγεθος πιάτου του τσαγιού και τα µισά σε µέγεθος πιάτου του καφέ. Τοποθετούµε το µικρό φύλλο πάνω στο µεγάλο για να είναι ο πάτος πιο στέρεος. Τοποθετούµε λίγη γέµιση πάνω στο µικρό φύλλο και τραβάµε απ’ όλες τις πλευρές να σκεπαστεί η γέµιση. Τα τηγανίζουµε σε πολύ ελαιόλαδο χωρίς να τα γυρίσουµε από την άλλη πλευρά.
Τα σερβίρουμε πασπαλισµένα µε ζάχαρη.

cretan-nutrition.gr

 

0 Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Top